جبران خلیل جبران

سخن بزرگان

جبران خلیل جبران

سخن بزرگان

شیرین عبادی:جهان به سیاست های جمهوری اسلامی اعتمادی ندارد

شیرین عبادی:جهان به سیاست های جمهوری اسلامی اعتمادی ندارد

واکنش فعالان سیاسی، مطبوعاتی و حقوق بشری به ارجاع پرونده اتمی ایران به شورای امنیت -

 این گزارش تهیه شده از نشریه  ایران ما می باشد و  نشان دهنده  نظر موافق مدیر وبلاگ  نمی باشد

ایران ما - پیامد تصمیم روز چهارشنبه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به طرح گزارش محمد البرادعی رئیس آژانس درباره فعالیت های هسته ای ایران در شورای امنیت واکنش های را در محافل سیاسی ایران دربر داشت از حمله تنی چند ازتحلیلگر ان و چهره های سیاسی و مطبوعاتی و سفیر سابق جمهوری اسلامی در سازمان ملل در گفت و گو با یکی از رادیو های برون مرزی نسبت به این تصمیم شورای حکام اظهار نظر هایی کرده اند که در پی می خوانید

شیرین عبادی ، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل در سال 2003 روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری در پاریس گفت: برنامه اتمی ایران تهدیدکننده نیست، اما به تهران هشدار داد جامعه بین المللی را قانع کند که در پی ساخت بمب هسته ای نیست. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس شیرین عبادی همچنین گفت: جمهوری اسلامی متاسفانه دموکراتیک نیست، بنابراین جامعه بین المللی به سیاست های آن اعتمادی ندارد.

در همین حال ماشاءلله شمس الواعظین روزنامه نگار و سخنگوی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات می گوید: گزارش پرونده جمهوری اسلامی بر روند آزادی بیان تاثیر منفی خواهد داشت، همانطوری که هم اکنون هم درباره پرونده هسته ای ایران سانسور رسمی اعمال می شود.

ماشاءلله شمس الواعظین افزود : از هم اکنون ما شاهد هستیم که هنوز تاثیرات سیاسی انتقال پرونده اتمی ایران به شورای امنیت بوجود نیامده و به عیان نرسیده، یک سانسور رسمی حاکم شده و شورایعالی امنیت ملی به مطبوعات دستورالعمل هایی صادر کرده در ارتباط با این پرونده و سایر مسائل.

صادق زیباکلام استاد دانشگاه نیز معتقد است گزارش پرونده اتمی ایران و متعاقب آن تحریم احتمالی ایران موجب تقویت نیروهای نظامی و امنیتی خواهد شد.

صادق زیباکلام گفت : اگر که ما مورد تحریم قرار بگیریم و یا وضعیت وخیم تر و بحرانی تری پیش بیاید، حتی اگر عملیات نظامی هم نباشد، حتی خود تحریم هم صورت بگیرد، به گمان من همه اینها باعث می شود که جناح رادیکال و تندرو قدرتش زیادتر شود. زیرا شرایط حساس و بحرانی که در کشور ایجاد می شود، مانند حالت جنگ و فوق العاده، همیشه در این موارد جریانات نظامی، امنیتی، اینها هستند که نقششان زیادتر می شود، قدرتشان زیادتر می شود.

این استاد دانشگاه همچنین اظهار داشت :نخستین قربانی بحران هسته ای در ایران آزادی های اجتماعی و مدنی است.

از سوی دیگر احمد صدرحاج سیدجوادی از اعضای شورای انقلاب و وزیر دادگستری در دولت موقت و عضو ارشد تشکل سیاسی نهضت آزادی گفت: حق ایران است که به فن آوری هسته ای دست یابد و ایران باید از راه دیپلماتیک اعتماد جهانی را به دست آورد.

وی اضافه کرد : حق کشورهایی است که متعهد قرارداد ان پی تی هستند، فن آوری هسته ای است که به فن ایجاد برق و نه سلاح هسته ای بلکه استفاده های مشروع دسترسی داشته باشند. مردم ایران هم معتقد به این مساله هستند و حق هم همین است. در نهایت خود آقای شیخ حسن فریدون روحانی دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی در مطالبشان اظهار کردند که ما برخی کارها را انجام دادیم بدون اطلاعات آژانس که این مساله بدون بی اعتمادی آژانس نسبت به اقدامات ایران شده. قبلا فکر می کردیم که به شورای امنیت پرونده گزارش نخواهد شد. ولی حالا که رفته باز هم به نظر ما مذاکرات باید به آنجا برسد که ایران از حق فن آوری استفاده کند، ولی اعتماد جهانی را جلب کند.

سعید رجایی خراسانی سفیر سابق جمهوری اسلامی در سازمان ملل نیز معتقد است آژانس بین المللی انرژی اتمی موضع مخالفی علیه ایران نگرفته است. وی می گوید: مردم و مسئولان در مواقع حساس منسجم خواهند شد و همه از آنچه حق مسلم خود می دانند دفاع می کنند.

سعید رجایی خراسانی در گفت و با یکی از رادیو های برون مرزی گفت : در ایران مردم در این گونه مسائل از خودشان انسجام و همبستگی نشان می دهند، هم مسئولین و هم دولت. در همه کشورها اینطور است. فضای سیاسی بین المللی هم یک چیزی نیست که با یک مویزی شیرین شود و با یک غوره ترش. بسیاری از کشورها در چارچوب منافع ملیشان حرکت می کنند. منتها فشارهای سیاسی که آمریکا بر آنها وارد می کند، باعث می شود آن چارچوب منافع ملی جابجا شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای از دولت خواستند قانون رفع تعلیق از فعالیت های اتمی را به اجرا بگذارد. خسرو سیف دبیرکل حزب ملت ایران در مصاحبه ای گفت : عملکرد جمهوری اسلامی موجب بی اعتمادی کشورهای دیگر به ایران شده است.

خسرو سیف همچنین افزود : داشتن انرژی اتمی مانند سایر انرژی ها از جمله خورشیدی، فسیلی و غیره حق مسلم هر ملتی است. ولی متاسفانه عملکرد واکنشی کاربه دستان جمهوری اسلامی چنان بوده که در جهان یک بی اعتمادی نسبت به دولت جمهوری اسلامی ایجاد شده. اگر قرار بر این باشد که غنی سازی در یک کشور دیگری بدون مشارکت ایران انجام شود، ما فکر می کنیم اگر به حالت تعلیق درآید، بهتر خواهد بود تا یک اعتمادسازی جهانی ایجاد شود. به این ترتیب که تاکنون انجام شده، به هیچ وجه در جهت منافع ملی ایران نبوده و نتیجه این کار همین مساله ای است که الان تمام کشورها را بر علیه ما برانگیخته.

در همین حال وی اطهار داشت : گزارش پرونده هسته ای جمهوری اسلامی به شورای امنیت به صلاح ایران نیست.

دبیرکل حزب ملت ایران گفت: ما فکر می کنیم بهتر است این کار به دستان جمهوری اسلامی در این زمینه یک مقدار تعقل بیشتری به خرج دهند، شفافسازی کنند، چه برای دنیای خارج، چه برای دنیای خودمان.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد