جبران خلیل جبران

سخن بزرگان

جبران خلیل جبران

سخن بزرگان

استراتژی آمریکا برای مقابله با ایران

 

جنگ روانی
این تحلیل از نشریه الکترونیکی ایران ما می باشد

 پس از برگزاری جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، و طرح پرونده ایران در شورای امنیت، دولتمردان آمریکایى و مقامات رژیم صهیونیستی با اتخاذ استراتژی جنگ روانی، علیه اعضای شورای امنیت این بار گزینه حمله‌ نظامى به ایران را در صورت عدم تمکین به دستورات و تذکرات مورد تأکید قرار داده‌اند.

با نزدیک شدن زمان برگزاری و تصمیم گیری شوراى امنیت در مورد ایران، جنگ لفظی و تهدیدهای گوناگون شدت بیشتری گرفته‌است. خصمانه‌تر شدن لحن مقام‌های آمریکا علیه ایران در چند روز گذشته این نگرانی را به وجود آورده است که کاخ سفید مشغول برنامه ریزی برای مقابله‌های گسترده‌تر در برابر ایران از موضع شورای امنیت سازمان ملل است. مجموعه این گزارش‌ها توسط سایت حبر گزاری ایرانیوز جمع‌آوری شده‌است که در پی می خوانید .

روز گذشته خبرگزاری رویترز گزارش داد: ‌اخیرا، "جان بولتون"، سفیر آمریکا در سازمان ملل، که از شخصیت‌های بسیار تندرو در برابر سیاست‌های ایران به شمار می‌آید ‌و همواره مواضع سختی علیه ایران اتخاذ کرده، بار دیگر تکرار کرده که کشورش هرگز هیچ گزینه‌ای، از جمله گزینه نظامی، را در قبال ایران مردود نمی‌داند. وی تهدید کرده که چنانچه شوراى امنیت در مورد ایران از راهکارهای سخت‌گیرانه‌اى استفاده نکند و ایران نیز همچنان به فعالیت‌هاى هسته‌اى خود ادامه دهد، آمریکا گام بعدى را علیه ایران و مستقل از سازمان ملل برخواهد داشت. کابینه‌ "بوش" همچنان اصرار دارد که شوراى امنیت در بیانیه‌های خود در مورد ایران از نوعى تهدید نظامى نیز یاد کند.

اورشلیم پست، نیز در گزارشی آورده‌است،"موشه یعالون"، وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی، ژنرال در سخنرانى در واشینگتن به تفصیل درباره‌ حمله‌ احتمالى اسرائیل به تأسیسات و پایگاه‌های هسته‌ای ایران صحبت کرد.

وی که در حال حاضر یکی از کارشناس مهمان سیاست خاور نزدیک در انستیتوى واشینگتن است، اظهار داشت: اقدام نظامى علیه ایران نه تنها توسط نیروى هوایى رژیم صهیونیستی و آمریکا، بلکه با همکارى اروپا باید صورت بگیرد. البته نباید فراموش کرد که زمانى که ایران از لحاظ اقتصادى و سیاسى در دنیا منزوى شد بهترین زمان برای چنین حرکتی است. چنانچه ایران در واکنش به حمله‌ نظامى، شهرهاى ما را مورد هدف موشک‌هاى شهاب خود قرار دهد، و یا حزب‌الله لبنان و حماس را مجبور کند که به داخل اسراییل موشک بفرستند، ما مى‌توانیم با سیستم‌هاى ضدموشکى از خود دفاع کنیم.

وزیر دفاع سابق اسرائیل در ادامه ادعا کرد: حمله‌ اسراییل به ایران بسیار دقیق خواهد بود، همانطور که ما یک تروریست! را هدف قرار مى‌دهیم، مى‌توانیم یک مرکز هسته‌اى را هم از بین ببریم.

به عقیده‌ "یعالون"، ایران ظرف 6 تا هجده ماه دیگر مى‌تواند از دانش هسته‌اى لازم برخوردار شود و این 3 تا 5 سال آینده نیز قادر به ساخت بمب هسته‌اى خواهد بود.

همچنین رادیو 24 ساعته نیوزلند نیز گزارش کرد: "کاندولیزا رایس"، وزیر امورخارجه‌ آمریکا، در گزارشى به کنگره‌ این کشور، از ایران به عنوان بانکدار مرکزى، تروریسم در خاورمیانه نام برده است و ادعا کرده است که این کشور مانع اصلى برقراری دموکراسى در منطقه است.
وی همچنین تاکید کرده‌است که هیچ کشوری بیشتر از ایران نسبت به آمریکا موضع نمی‌گیرد و برای ایالات متحده دردسرساز نیست و جدی ترین چالش پیش روی کاخ سفید، به شمار می‌آید.
"مارتین ایندیک"، یکی از کارشناسان سیاست خارجی آمریکا و از اعضای شورای امنیت ملی و سفیر آمریکا در اسراییل در کابینه‌ "بیل کلینتون"، در مصاحبه‌اى با شبکه‌ ABC در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا واقعاً مى‌تواند از استراتژی نظامى علیه ایران استفاده کند با خیر؟ گفت: بدون شک چنین گزینه‌ای وجود دارد. اما با توجه به وجود ۳۷ مرکز حفاظت شده‌ تأسیسات هسته‌اى ایران، چنین واکنشی به این سادگی ها رخ نخواهد داد؛ چراکه مردم عادى وغیر نظامى نیز تحت تاثیر حملات نظامی قرار خواهند گرفت ... ضمن این که ایران نیز مى‌تواند در عراق چنان جنگ فرقه‌اى به راه اندازد که تلفات روزمره‌ کنونى در مقایسه با آن مثل شوخی به نظر خواهد رسید!
از سوى دیگر "خاویر سولانا"، مسئول سیاست خارجى اتحادیه اروپا، همچنان معتقد است که در برابر ایران مى‌توان از راه حلی به نام "تحریم" استفاده کرد.
وی امکان اعمال تحریم‌ علیه جمهوری اسلامی را از سوی شورای امنیت سازمان ملل منتفی ندانسته، اما در عین حال تاکید کرده‌است که هنوز زمان برای دیپلماسی و یافتن راه‌حلی سیاسی درباره بحران هسته‌ای ایران وجود دارد.
خبرگزاری آلمان نیز ضمن هشدار در مورد عدم توافق اعضاى شوراى امنیت، اورده است: تصمیم گیری‌ها باید به گونه‌ای باشد که تصمیم گیران دولت ایران مورد هدف قرار گیرند نه مردم عادی. محدودیت مسافرت و بلوکه کردن دارائى‌هاى شخصى این افراد در خارج از کشور و تحریم هاى اقتصادى برعلیه صنایع نفتى و هسته‌اى ایران برخی از این راه حل‌های غیرنظامی به شمار می‌آ‌ید.
روزنامه "هندلز بلات" چاپ دوسلدورف با برشمردن سه دلیل عمده، احتمال ‌داده است که شوراى امنیت در مورد ایران به توافق خاصی دست نیابد. این روزنامه، با تاکید بر این مطلب که دلایل شکست شوارى امنیت می‌تواند تعدد داشته باشد سه مورد عدم توافق در مورد خطرناک بودن واقعى برنامه هسته‌اى ایران، خدشه وارد شدن به اعتبار و اعتماد به آمریکا پس از جنگ عراق و اینکه عملا راهى براى جلوگیرى و بازگشت آنچه که تاکنون به وجود آمده است وجود ندارد، را ازاصلی ترین دلایل مطرح کرده‌است.
روزنامه هلندى "فوکس کرانت" چاپ لاهه نیز در مقاله‌اى با عنوان تلاش براى به تعویق انداختن دستیابى ایران به بمب اتمى، می‌نویسد: نبرد دیپلماتیک در شوراى امنیت درست به اندازه جدال آژانس بین‌المللى انرژى اتمى سخت خواهد بود. واقعیت این است که غرب به جز صبوری برای یافتن راه حلی منطقی راه دیگرى ندارد.
در ادامه این گزارش آمده‌: ریسک سیاسى و اقتصادى راه حل نظامى، آنطور که دولت بوش هنوز هم بطور رسمى به آن اشاره می‌کند بسیار بالاست و امکان دست یابى به موفقیت از این راه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
خبرگزاری بی.بی.سی نیز عنوان کرده‌است: "جورج بوش"، رئیس جمهوری آمریکا، در تازه‌ترین اظهارنظر خود گفته است، برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی مایه نگرانی و خطر برای امنیت ملی آمریکاست.
این درحالی است که وی هنوز خواهان یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای مساله هسته‌ای ایران است.
مجموعه گزارش‌های دریافتی حاکی از تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد یک جنگ روانی گسترده علیه ایران است

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد